Het is een vraag die veel bedrijven zichzelf stellen: zal ik mijn loonadministratie wel of niet uitbesteden? De uiteindelijke keuze moet u natuurlijk zelf maken, maar we kunnen u wel wat op weg helpen. Er zijn namelijk talloze redenen te bedenken waarom u dit juist wel moet doen. Een belangrijke daarvan is dat u kostbare tijd kunt besparen. Door het uit te besteden, heeft u er geen omkijken naar en kunt u uzelf focussen op het werk dat u echt leuk vindt. Nieuwsgierig wat de overige redenen zijn? U leest het hier!

1 – Specifieke kennis

De kennis die nodig is om op een efficiënte manier uw loonadministratie te verwerken, is redelijk specifiek. Onderwerpen die regelmatig voorbij komen zijn: een auto van de zaak, werkkostenregeling, premiekorting arbeidsgehandicapte medewerkers en een eigenrisicodrager ZW/WGA. Voor een – soort van – leek, vergt het redelijk wat tijd om de kennis, wetgeving en softwarepakketten allemaal goed en snel onder de knie te krijgen. Daarnaast zijn er veel verschillende onderwerpen in dit vakgebied waarin u kennis moet vergaren. Hierdoor kan het voorkomen dat u uzelf iedere maand moet verdiepen in nieuwe stof of regels. Een simpele oplossing is daarom om de loonadministratie uit te besteden. Het kost enkel wat tijd om de juiste gegevens aan te leveren, vervolgens verzorgen wij de rest. Het scheelt, zeker op jaarbasis, flink wat uren werk. Deze tijd kunt u vervolgens gebruiken voor andere werkzaamheden, die direct van invloed zijn op uw business!

2 – Softwareprogramma’s

Om uw loonadministratie zelfstandig op te zetten en bij te houden voor alle werknemers, is een softwareprogramma nodig. Zonder dat, merkt u snel dat het een onbegonnen werk is. Maar, het uitzoeken van zo’n softwareprogramma is net zo goed een lastig klusje. Er zijn veel uiteenlopende programma’s te vinden, u weet alleen niet goed van te voren of iets wel of niet goed bij uw administratie past. Daarnaast worden er vaak hoge kosten gerekend, in de vorm van licenties. Het is daarom eigenlijk altijd voordeliger om de gehele salarisadministratie uit te besteden, in plaats van in een duur programma te investeren en vervolgens zelf alles bij te houden.

3 – Veranderende wetgeving, regelgeving en cao’s

De Nederlandse wetgeving is voortdurend in beweging. Regelmatig veranderden de wetten en regels met betrekking tot salarissen. Daarnaast komen er ook veranderingen voor in de CAO van uw branche en heeft u te maken met vakbonden. Het is een ingewikkeld juridisch wereldje, waarin niet iedereen vanzelfsprekend thuis is. De loonadministratie van uw bedrijf, moet natuurlijk kloppend zijn met de wetten en regels die op dat moment gelden. Het vergt veel tijd en energie om dit zelf uit te zoeken en bij te houden. Het is daarom slim om de loonadministratie uit te besteden. Hierdoor weet u honderd procent zeker dat er gehandeld wordt naar de juiste geldende wetten. Op deze manier voorkomt u grote fouten!

4 – Goed werk, zonder fouten

Een ander voordeel is dat u bij het uitbesteden van de loonadministratie, geen risico loopt op boekhoudkundige fouten. Zeker bij dit complexe onderdeel van uw bedrijfsadministratie, wilt u geen fouten maken. Wanneer u het zelf uitvoert is hier – logischerwijs – meer risico op. Wat zo vervelend is aan fouten in de loonadministratie, is dat de Belastingdienst hier vaak op straft door boetes of naheffingen toe te passen. Hierdoor kost het uiteindelijk extra geld. Kies daarom voor het uitbesteden van uw loonadministratie, zo loopt u geen risico’s.

5 – Tijdsbesparing

De voornaamste en meest belangrijke reden is tijd. In het begin van dit artikel werd het al even kort benoemd, maar door uw loonadministratie door een externe partij te laten uitvoeren, bespaart u tijd! Veel tijd. En deze tijd kunt u beter gebruiken om te investeren in de core business van uw bedrijf. Wanneer u maandelijks zelf de administratie van alle werknemers doet, merkt u dat het structureel een X aantal uur per maand kost. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen netjes op tijd zijn of haar salaris ontvangt, waardoor het noodzakelijk is dat uw administratie op orde is.

Verzorgt u iedere maand zelf de loonadministratie van alle werknemers? Bedenk eens hoeveel tijd u hieraan besteed en of het de investering waard is om het uit te besteden. Als u alle plussen en minnen onder elkaar zet, zult u zien dat er meer voordelen aan het uitbesteden zitten. Oók financieel! Schroom dus niet contact met ons op te nemen, wij adviseren u graag.

Laat ons u helpen met uw loonadministratie