Tijdens het opstarten van uw eigen bedrijf, begint u vaak alleen of met een compagnon. Naarmate het bedrijf gaat groeien, zult u merken dat er een punt komt waarop u moet beslissen: extra personeel aannemen of niet? Er zitten een aantal voor- en nadelen aan deze beslissing. Om te helpen, geven we een aantal handvatten om deze beslissing gemakkelijker te maken.

Inzicht verkrijgen

Vaak is het punt om personeel te nemen, een punt waarop u het zelf enorm druk heeft. Er komen steeds meer bedrijfsactiviteiten waar u geen tijd voor heeft. Denk aan klanten support, administratieve werkzaamheden en de productie en distributie in goede banen leiden. Deze nevenactiviteiten nemen dan de overhand, in plaats van dat er gefocust kan worden op uw core business. De eerste stap die u hierin kunt maken is het maken van een overzicht. Houdt een week lang bij wat u allemaal doet. Zo wordt het inzichtelijk waar en hoeveel tijd u besteed aan bepaalde taken. Het zijn vaak de simpele taken die veel tijd kosten en juist gemakkelijk uit te besteden zijn. Reken daarnaast uit wat uw eigen uurloon is in uw onderneming. Zo krijgt u inzichtelijk of het rendabel is hoe u te werk gaat en of u daarin efficiënter kunt zijn. Waarschijnlijk kost een paar extra handen u een extra salaris, maar behaalt u daarmee wel enorme tijdswinst. En tijd = geld.

Soorten dienstverband

Wanneer u besloten heeft dat het efficiënter is om personeel aan te nemen, volgt er een ander dilemma. Hoe gaat u iemand in dienstverband nemen? Er zijn een aantal opties: fulltime, parttime, freelance of de werkzaamheden juist outsourcen. Houdt hierbij met een aantal zaken rekening. Wat zijn de kosten, beloftes voor de toekomst, secundaire arbeidsvoorwaarden en het werkt dat u er zelf extra mee krijgt, namelijk de loonadministratie. Zo is het bijvoorbeeld voordelig om iemand een vast contract te geven, maar wanneer deze ontslag krijgt zijn er meer voorwaarden waaraan u moet voldoen. Dus is het dan wel zo voordelig?

Outsourcen

Met outsourcen wordt het uitbesteden van werkzaamheden aan een extern bedrijf bedoeld. Zo is het misschien voordeliger om de boekhouding of loonadministratie uit te besteden. Vaak is outsourcen bij eenmalige werkzaamheden voordeliger dan iemand in dienst nemen. In feite liggen de kosten vaak hoger, maar bij het in dienst treden van een nieuwe werknemer komen op lange termijn hogere kosten kijken.

Freelancers

Bij het uitbesteden van werkzaamheden zijn er een aantal belangrijke aspecten. In veel gevallen wordt er dan gewerkt op basis van een uurloon, of bij meerdere werkzaamheden een 0-uren contract. Het biedt veel vrijheid voor werkgevers, waardoor het absoluut een goede optie is. Zeker bij werkzaamheden met variabele werktijden en waarbij het aantal uren dus sterk varieert per week.

Parttime en fulltime contracten

Logischerwijs wordt iemand met een vast contract betaald op basis van een vast bedrag en een vast aantal uren. Dit hoeft niet per se fulltime te zijn, maar dit kan ook om een parttime baan gaan. Bij een vast contract komen ook een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden om de hoek kijken. Zo is het gebruikelijk dat iemand doorbetaald krijgt bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Daarnaast moeten er afspraken worden gemaakt over overuren, vakantiedagen en de duur van een contract. Er zijn twee opties, een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Een voorbeeld van een contract voor onbepaalde tijd is een jaarcontract. Na een jaar gaat de werknemer automatisch uit dienst, tenzij het contract wordt verlengd. Bij een contract voor onbepaalde tijd wordt het juist automatisch verlengd. Om medewerkers te beschermen, is het niet toegestaan om meer dan drie keer een contract voor bepaalde tijd aan te bieden. Daarna heeft een medewerker recht op een contract voor onbepaalde tijd, of – helaas – wordt het dienstverband beëindigd.

Kijk voordat u werknemers aan gaat nemen dus altijd kritisch naar de werkzaamheden en efficiëntie binnen uw onderneming. Vraag advies wanneer u twijfelt, overleg, weeg de voors- en tegens af en dan zult u zien dat er uiteindelijk een weloverwogen juiste beslissing wordt genomen.

Laat ons u helpen met uw personeelszaken