Vaak is het een van de minder leuke dingen waar u als ondernemer mee te maken heeft: belastingen. Het verschilt dan ook per rechtsvorm, welke belasting toegepast moet worden. Bij de rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid heeft u te maken met omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonbelasting. Bij de rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid komt daar ook nog vennootschapsbelasting bij. Het is daarom meer dan begrijpelijk dat u als ondernemer wel eens door de bomen het bos niet meer ziet. Wat, wanneer en hoeveel moet er betaald worden aan de overheid? Wij helpen u met belastingaangiftes, het hele jaar door!

Omzetbelasting

Omzetbelasting is eigenlijk hetzelfde als belasting toegevoegde waarde (ook wel bekend als BTW). Dit is, zoals de naam al zegt, belasting die u over de omzet betaalt. Het is eigenlijk de consument die deze belasting betaalt, maar het komt niet direct bij de overheid terecht. Het gaat via de aanschaf van producten of diensten bij bedrijven. Eigenlijk zijn bedrijven dus een soort doorgeefluik van het belastinggeld.

Inkomstenbelasting

Een ander soort belasting is de inkomstenbelasting. Deze betaalt u jaarlijks over alle inkomsten die u met uw bedrijf hebt verdiend. De berekening en betaling hiervan gebeurd niet van de winst van de onderneming, maar over uw privé inkomen. De berekening van de inkomstenbelasting wordt dus over het privé vermogen gedaan, de winst van uw onderneming wordt daar wel in meegenomen.

Loonbelasting

Met loonbelasting heeft iedere onderneming te maken met mensen in loondienst. Loonbelasting wordt namelijk over het loon van werknemers berekend maar ook samen gepakt met sociale premies en voorheffingen. Deze berekeningen zijn een aparte tak van sport. Heeft u personeel in dienst maar moeite met salarissen en loonbelasting? Wij helpen u graag met uw loonadministratie om dit stap voor stap goed te regelen.

Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting hoeft u alleen te betalen als u een BV, NV of een stichting hebt. De belasting wordt berekend over de belastbare winst van een onderneming. De vennootschapsbelasting is afhankelijk van de hoogte van de winst, die uw bedrijf realiseert. Het omslagpunt ligt ongeveer bij de € 120.000 euro. Als u meer dan € 120.000 euro winst hebt, is het fiscaal voordeliger om een BV of NV op te starten en dus vennootschapsbelasting te betalen.

Belastingen en toeslagen

Loopt u vast met de belastingaangiftes? Wij kunnen de volgende zaken voor u verzorgen:

  • Inkomstenbelasting voor particulieren, eenmanszaken, ZZP’ers en VOF’s.
  • Vennootschapsbelasting voor BV’s, NV’s of stichtingen
  • Hulp bij de belastingen aangiftes bij schenkingen en erven
  • Toeslagen zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of het kindgebonden budget.
  • Het aanvragen, wijzigen of controleren van bestaande toeslagen.

Laat ons u helpen met uw belastingzaken